Moliūgų sriuba
Daugumą šios moliūgų sriubos ingredientų rasite savo virtuvėje.
- Svogūnas ir česnakas – suteikia gardaus, sodraus skonio.
- Alyvuogių aliejus – juo kepinsite moliūgą ir troškinsite svogūną su česnaku.
- Kario prieskoniai – imbieras, ciberžolė, kuminas, kardamonas ir kalendra suteikia šilto, aromatingo skonio. Man labai patinka šis prieskonių derinys mano kokosų kario recepte – jis puikiai tinka ir šiai moliūgų sriubai!
- Kokosų pienas – suteikia sriubai tirštumo ir kremiškumo.
- Daržovių sultinys – galite naudoti pirktinį arba pasigaminti naminį.
- Obuolių sidro actas – jo rūgštelė subalansuoja moliūgo saldumą.
- Druska ir pipirai – kad visi skoniai atsiskleistų dar ryškiau!
Be šių pagrindinių ingredientų, jums dar reikės šviežio moliūgo!
Pirmiausia iškepkite moliūgą. Atsargiai perpjaukite jį išilgai per pusę ir šaukštu išskobkite sėklas. Patepkite pjūvio pusę alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Tada dėkite moliūgą pjūvio puse žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite moliūgą orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol jis visiškai suminkštės – apie 40–60 minučių.
Kai iškeptas moliūgas šiek tiek atvės, nulupkite žievę ir atskirkite apie 4 ½ puodelio minkštos moliūgo masės.
Tada – virti! Dideliame puode ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite prieskonius, česnaką ir imbierą, maišykite apie 30 sekundžių, kol pasklis aromatas. Įmaišykite paruoštą moliūgo masę, sultinį ir kokosų pieną. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite obuolių sidro actą.
Galiausiai – sutrinkite. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, tada supilkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, glotnios masės (arba naudokite rankinį trintuvą). Konsistencija priklausys nuo moliūgo vandeningumo – jei sriuba per tiršta, įpilkite ½ puodelio vandens, kol pasieksite norimą tirštumą.
Pagardinkite pagal skonį, supilkite į dubenėlius ir mėgaukitės!